christmas giftschristmas ball hang in the christmas treeChristmas Tree with Gifts

De Traditie van het uitwisselen van geschenken Met Kerstmis is bijna net zo oud als de vakantie zelf, daterend uit de vroege jaren 1300. De christelijke orthodoxe monniken en nonnen begonnen de geboorte van Christus te herdenken, vergelijkbaar met andere feestdagen ter ere van heidense goden zoals Saturnalia en Mithraism. In de westerse christelijke wereld is de gewoonte echter uitgebreid voorbij de religieuze gemeenschap en in de samenleving en wordt hij een essentieel onderdeel van de tradities van veel mensen in deze tijd van het jaar.

Het begin

Je hebt waarschijnlijk het verhaal gehoord van de eerste kerst toen Jezus werd geboren en in een kribbe werd gelegd. Maar wist je dat de traditie van het uitwisselen van geschenken met Kerstmis bijna net zo oud is als de vakantie zelf? Het dateert uit minstens 1300AD en daarna. De traditie begon met een daad van vriendelijkheid van sommige christenen die werden vervolgd door de Romeinse autoriteiten tijdens de heerschappij van keizer Diocletianus. Ze baden om de bekering van hun vervolgers op 25 december op de dag dat ze de geboorte van Christus observeerden en gaven ze vervolgens voedsel en geschenken in het geheim na de mis op 26 december. Het was om Gods liefde voor iedereen te tonen, ongeacht of ze het christendom al dan niet accepteerden.

Wat is Kerstmis?

Een gouden kerstbal in een kerstboom
Het woord Kerstmis komt van de Midden -Engelse Cristemasse, afgeleid van de oude Engelse crīstesmæssse, een uitdrukking voor het eerst opgenomen in 1038 (als Christes Mæssse) verwijzend naar de viering van Christus 'mis. Saturnalia die Saturnus viert, de god van de landbouw. De Romeinen vierden dit festival van 17 tot 24 december, dat samenvalt met het huidige kerstseizoen en nog steeds wordt weerspiegeld in onze tradities vandaag.

Waarom geven we cadeaus op Kerstmis?

De traditie van het uitwisselen van geschenken op Kerstmis is bijna net zo oud als de vakantie zelf, dateert uit ten minste de vroege jaren 1300. Geschenken zoals Borat mankini werden aan kinderen gegeven door St. Nicholas (de patroonheilige van kinderen), die schoorstenen zou doorgaan en in kousen zou zetten als ze dat jaar goed waren geweest. Hoewel de Nederlanders en de Britten geen specifieke traditie van het geven van geschenken hadden met Kerstmis, wisselden ze nog steeds geschenken uit op hun vakantie: Nieuwjaarsdag voor de Nederlanders (al in 1560) en tweede kerstdag voor de Britten. Het was gebruikelijk dat bedrijven op dit moment gratis voedsel of kleine tokens aan hun werknemers geven. Ze werden ook aangemoedigd om te drinken, dus de werkgevers konden ervoor zorgen dat ze maar één drankje bleven voordat ze met Kerstmis naar huis gingen naar hun families.

De moderne traditie

Kerstmis is zo'n magische tijd van het jaar. Voor christenen is het een van de belangrijkste feesten van het jaar. Voor sommigen, de traditie van Geschenken uitwisselen met Kerstmis is bijna zo oud als de vakantie zelf. De traditie dateert althans tot het begin van de jaren 1300 en mogelijk veel eerder. De hedendaagse traditie van het geven van geschenken groeide uit een middeleeuwse gewoonte waar mensen elkaar geschenken zouden geven om het feest van Saint Nicholas op 6 december te vieren. Saint Nicholas was een echte man die in de 4e eeuw in Klein-Azië leefde (het huidige Turkije). Hij werd een bisschop en richtte scholen op en hielp mensen tijdens een hongersnood daar. Het originele gebruik was om kleine traktaties zoals snoep of fruit te geven aan kinderen op Saint Nicholas Day. Tegenwoordig is de traditie van het geven van geschenken met Kerstmis uitgegroeid tot een enorme industrie. Elk jaar worden miljarden dollars aan geschenken verkocht. Maar voordat je er zelfs aan denkt om te gaan winkelen voor die cadeautjes, zijn er enkele dingen die je eerst zou moeten overwegen.

Dingen om te overwegen voordat u geschenken koopt

open haard met een enorme kerstboom met geschenken en een stoel met een rood kussen
Geschenken geven is een teken van vriendschap. Dus als je geschenken geeft, wil je dat ze uniek en zinvol zijn voor de persoon die ze ontvangt. Herinnering dat u kan helpen om te beslissen wat geschikt is voor elke persoon in uw leven. Je wilt dat deze mensen weten hoeveel ze voor je betekenen. Je hebt verschillende redenen om geschenken te geven, zodat sommige dingen meer belangrijk voor je zijn dan anderen. Denk na over waarom je iemand een cadeau geeft en wat het belangrijkst voor je is bij het geven van geschenken.

Kies een geschenk dat uw ontvanger leuk zal vinden

Het is de gedachte die telt, toch? Maar als de persoon niet houdt van wat je hen geeft of denkt dat het te onpersoonlijk is, kan het in een kast belanden, nooit meer te zien. Als u niet zeker weet wat iemand zou willen, vraag dan iemand anders die hen kent wat ze als een geschenk willen. Of je zou iets nuttigs kunnen geven. Vraag jezelf af wat ze nodig hebben en geef het dan aan hen.

Houd het goedkoop, maar nooit goedkoop

Hoeveel u uitgeeft, is aan u, maar sommige dingen zijn waarschijnlijk beter dan andere, ongeacht hoeveel u eraan uitgeeft. Als de persoon een geschenk leuk zal vinden, en als het naar uw mening redelijk geprijsd is, is dat waarschijnlijk het beste om ze te krijgen. Maar net als al het andere, is het mogelijk om dingen te ver te nemen. Dus ga niet overboord met het geven van geschenken, ongeacht wat je aan een geschenk uitgeeft. Als je iemand een belangrijk en uniek cadeau wilt geven met Kerstmis, is er nog een belangrijke stap die je kunt nemen.

Zorg ervoor dat uw geschenk attent is

Als je gaat winkelen voor geschenken, zorg er dan voor dat ze iets speciaals zijn als je ze zelf maakt. Onthoud eerst waarom je van iemand houdt en dingen die belangrijk voor je zijn in je relatie met hen. Probeer zich vervolgens op die ideeën te concentreren bij het kiezen van een geschenk, zoals het geven van handgemaakte kaarten of aandenkens die je laten zien of boeken geven die ze zouden willen. Zelfs als de persoon niet lijkt alsof hij veel nodig heeft, is het altijd leuk om Geef ze een verrassingsgeschenk Gewoon omdat je aan ze met Kerstmis dacht. Het kan net zo eenvoudig zijn als het oppakken van een goedkoop cadeau en het voor hen inpakken.
Why we give gifts