Doctor Who – Facts You Should Know

Doctor Who is een enorm populair televisieprogramma dat nu al tientallen jaren loopt. Hoewel de show tegenwoordig ouder wordt, blijft het een enorme hit bij zowel kinderen als volwassenen. Het zit vol met informatie over de geschiedenis van de show, de personages, de plaatsen die je kunt bezoeken in de wereld van Doctor Who en nog veel meer. Hier zijn enkele dokter die feiten hebben waarvan u op de hoogte wilt zijn.

Feiten over Doctor Who

Hier zijn enkele verbazingwekkende feiten die u moet weten over deze langlopende Britse sci-fi tv-serie. Het zit vol met informatie over de geschiedenis van de show, de personages, de plaatsen die je kunt Bezoek in de wereld van Doctor Who, en nog veel meer.
  1. Sherlock Holmes inspireerde Doctor Who
Volgens BBC inspireerde Sherlock Holmes gedeeltelijk de oprichting van Doctor Who. De vierde en elfde artsen verkleed zelfs als de beroemde detective.
  1. Het was oorspronkelijk voor kinderen.
BBC heeft Doctor Who als kinderprogramma opgericht dat kinderen wil onderwijzen en onderwijzen over wetenschappen en geschiedenis.
  1. De dokter houden die rennen
De eerste arts, William Hartnell, had gezondheidsproblemen in 1966 en dwong hem de show te verlaten. Omdat ze de show echter willen laten draaien, hadden ze het idee om de arts tot een nieuw gezicht te laten regenereren, waardoor de tv -serie tientallen jaren uit de lucht konden worden uitgezonden.
  1. Het vinden van enkele van de verloren avonturen van Doctor Who
Tijdens de beginjaren van Doctor Who werden in totaal 253 afleveringen weggegooid door BBC. Ze beschouwen die afleveringen als irrelevant en hebben geen waarde. Sommige exemplaren zijn echter over de hele wereld opgedoken; Sommige zijn te vinden in Nigeria. Tegenwoordig worden er nog steeds niet in totaal 97 afleveringen gevonden.
  1. Geen Doctor Who voor Chinese kijkers
De Chinese overheid verbood Doctor Who, evenals andere shows en films die tijdreizen weergeven. De Chinese overheid wil ook het herschrijven van de geschiedenis niet bevorderen, wat vaak gebeurt in de Doctor Who -serie.
  1. De vierde dokter
Tom Baker, de vierde dokter, had de langste ambtstermijn in de Doctor Who -serie. Hij speelde de rol gedurende zeven jaar en 172 afleveringen.
  1. Catherine Zeta-Jones
In de jaren tachtig werd Catherine Zeta-Jones een potentiële cast als de eerste actrice die Doctor Who speelde. Als het idee tot leven was gekomen, wie weet dat ze de eerste keer had kunnen zijn, dame?
  1. Acteurs boden de rol van Doctor Who.
De productie bood zowel Hugh Grant als Benedict Cumberbatch aan om de rol van Doctor Who te spelen. Maar helaas hebben ze allebei om persoonlijke redenen de aanbiedingen afgewezen.
  1. Sommige woorden uit de serie kwamen in het woordenboek.
Het woord sonische schroevendraaier, gedefinieerd als een elektronisch apparaat dat geluidsgolven gebruikt om mechanische en technische functies uit te voeren, werd in 2017 aan het Oxford English Dictionary toegevoegd. Ze voegden ook de woorden Dalek, Cyberman en de TARDIS in de OED toe.
  1. De pilot -aflevering van Doctor Who was een van de ontbrekende afleveringen.
BBC verloor ook de allereerste aflevering van Doctor Who. Maar het was in 1978 toen ze de verloren aflevering in een film konden vonden.
Doctor whoFacts