The Benefits of Watching Movieswoman using laptop with lights offCurly woman covering face with hands while lying on the bed with scattered imageshand's holding baby's feet
Mensen kijken al sinds de creatie ervan in 1895. Al meer dan honderd jaar zijn er veel vraag naar over de hele wereld, en mensen lijken er niet genoeg van te krijgen. Maar wat zijn de voordelen van het kijken naar films? Het is niet alleen een vorm van entertainment, maar we kunnen het ook gebruiken voor educatieve doeleinden. Door films te kijken, kunnen we Leer meer over de ervaringen en gezichtspunten van anderen. We kunnen dingen anders zien nadat we dezelfde gebeurtenis vanuit een ander perspectief hebben bekeken.

Waarom houden we van films?

Wanneer Moviemakers films maken, hebben ze de neiging om situaties af te beelden die kunnen overkomen als extreem of overdreven. Meestal is het onmogelijk om dezelfde sensatie en opwinding te ervaren die we hebben als we ze op een groot scherm bekijken in het comfort van ons eigen huis. Wanneer u deze scenario's op het scherm ziet afspelen, lachen de meeste mensen om hen uit in plaats van het gevoel te hebben dat die acties onmogelijk zijn. Sommige mensen kunnen echter dingen te ver nemen. Bij het kijken naar horrorfilms kunnen ze bijvoorbeeld 's nachts niet slapen en bang zijn voor het donker. Sommige mensen besluiten iets te herscheppen dat ze in een film hebben gezien; Dit kan ook worden geïnspireerd door muziek - het gaat niet altijd om de speciale effecten.

De voordelen van films kijken

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende voordelen aan het bekijken van films. Het kan helpen het geheugen te verbeteren en zou je ook creatiever maken. De informatie die we op het grote scherm zien, blijft al geruime tijd bij ons; Het verschijnt of verdwijnt niet alleen willekeurig in ons hoofd. Hier zijn vijf belangrijke voordelen van het kijken naar films:

Verlicht uw stress

Films kijken kan een geweldige manier zijn om weg te komen van je reguliere leven. Door onze aandacht voor iets anders een tijdje af te leiden, helpt het ons te ontspannen; We zijn in staat om de slechte dingen te vergeten die minstens een paar uur in ons leven zijn gebeurd. Er wordt ook gezegd om degenen te helpen die zich verdrietig, depressief of van streek voelen. Uit één studie bleek dat het bekijken van een film het stresshormooncortisol met maximaal 27%zou kunnen verminderen. Een ander toonde aan dat het kijken naar comedy -films je gelukkiger en meer ontspannen over het algemeen kan maken.

Verbetert uw concentratie

Als je iemand bent die moeite heeft om te focussen en op taak te blijven, kan films kijken helpen je concentratievaardigheden te ontwikkelen. Met een instroom van visuele stimulatie drijven we onze hersenen op om harder te werken om alles in te nemen; Dit omvat de verhaallijn en de andere elementen die we op het scherm kunnen zien. Dus hoe meer tijd en moeite je doet om aandacht te schenken, hoe beter je je kunt concentreren op wat je ook bent waar je in geïnteresseerd bent. Dus hoe beïnvloedt het kijken naar films ons concentratievermogen? Wanneer een nieuwe afbeelding verschijnt, moeten we ons er een specifieke tijd op concentreren voordat we verder gaan naar iets anders; Dit helpt ons onze aandacht te richten. We kunnen ook nemen wat we van een film hebben geleerd en deze toepassen op de rest van ons dagelijkse leven; Wanneer we worden blootgesteld aan specifieke situaties, stelt het ons in staat om nauwkeurig te reageren of te reageren zonder na te denken over elke stap die bij het proces betrokken is.

Verbeterde geheugen

Hoe vaak heb je met iemand gesproken en ze beginnen een verhaal te vertellen dat je al in je hoofd kunt visualiseren? Dit gebeurt omdat we diezelfde scènes keer op keer hebben bekeken. Films stellen ons in staat om visuele aanwijzingen te krijgen over dingen die misschien moeilijk te begrijpen zijn, waardoor ze gemakkelijker te onthouden zijn. Het is ook een van de redenen waarom zoveel mensen van vreemde talen leren; Er zijn veel films met ondertitels beschikbaar voor meerdere talen op elk gewenst moment. Leren is een integraal onderdeel van het bekijken van films; Hiermee kunt u iets nieuws leren of uw kennis over een onderwerp uitbreiden. Bovendien geeft het blootgesteld van verschillende ideeën, concepten of scenario's ons ruimte voor kansen door creatieve beslissingen te nemen op basis van onze observaties. Sommige experts raden aan om herhaaldelijk een bepaalde film te bekijken om uw geheugen te verbeteren; Je begint dingen te onthouden die je niet eens eerder hebt opgemerkt. Het is niet ongewoon dat individuen elk jaar meerdere keren dezelfde film bekijken, vooral Als het een van hun favorieten is.

Verbetert uw creativiteit

Door films te kijken, kunnen we iets nieuws leren zonder zelf een van het beenwerk te hoeven doen. De ideeën die we tegenkomen, worden gepresenteerd op manieren die misschien moeilijk of onmogelijk te ervaren zijn elders. Deze omvatten zowel wetenschappelijke concepten als psychologisch gedragsproblemen - het stelt ons in staat om na te denken over dit soort onderwerpen vanuit een ander perspectief zonder het gevoel te hebben dat we alles tegen nominale waarde nemen of onszelf isoleren van anderen die verschillen. Als we een film kijken, kunnen we onszelf in de schoenen van iemand anders plaatsen en zien hoe ze reageren of reageren; Dit kan ons helpen om ons meer verbonden te voelen met anderen. Dit komt omdat we overeenkomsten tegenkomen tussen ons eigen dagelijkse leven en die van de personages die op het scherm worden getoond. Het kan het ook gemakkelijker maken om in te leven - de dingen die ze ervaren vormen een emotionele verbinding tussen hen en ons, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om hun situatie beter te begrijpen (als ze correct worden gedaan).

Breng uw gezin dichter bij elkaar

Films kijken met uw gezin kan zowel nuttig als leuk zijn. Wanneer je samen een film bekijkt, stelt het elkaar in staat om naar een gemeenschappelijk doel te werken of een probleem op te lossen om het einde te ontdekken; Dit moedigt je aan om nauwer samen te werken. Het kan ook helpen om communicatievaardigheden te ontwikkelen op een niveau dat comfortabel is voor alle betrokkenen. We kunnen het samen doen zonder te veel geld uit te geven, waardoor het een aantrekkelijke optie is. Dit komt omdat je niet eens uit hoeft te gaan om plezier te hebben. Als je thuis films thuis met je geliefden kijkt, zijn er geen tijdslimieten - het geeft je de flexibiliteit om door te gaan totdat iedereen tevreden is.

Lessen geven

Sommige films geven ons lessen over het leven en hoe we moeten reageren wanneer verschillende situaties ontstaan; Ze inspireren discussie en geven ons de kans om onze meningen te delen. Bovendien bieden deze films ons vertrouwen bij het nemen van beslissingen over wat we doormaken; Het stelt ons in staat om het gevoel te hebben dat andere mensen eerder soortgelijke problemen hadden meegemaakt en ze met succes hebben opgelost (zoals getoond in de film).

Leer meer over andere culturen

Het is misschien verrast Hoeveel mensen leven verschillende levens van ons en hebben gevarieerde perspectieven op dingen. Het is moeilijk voor ons om over anderen te leren, tenzij we worden blootgesteld aan hun cultuur - films kijken stelt ons in staat om dingen te verkennen die anders misschien moeilijk te begrijpen zijn. Dit omvat het leren van belangrijke informatie, zoals hoe het zou zijn om onder een dictatuur te leven of zelfs ergens waar raciale discriminatie gebruikelijk is. Het kan u ook inzicht geven in verschillende talen, gebruiken en religieuze overtuigingen; Je zult waarschijnlijk ontdekken dat er aspecten van het leven zijn die ze vergelijkbaar zijn met die van jou (zoals eten met eetstokjes). Als u deze culturele verschillen met uw eigen ervaringen kunt relateren, kunt u andere mensen in het algemeen beter begrijpen.
BenefitsWatching movies