why people watch movies
Mensen kijken om verschillende redenen films. Sommige mensen gaan misschien naar de bioscoop om een ​​ervaring te hebben met vrienden en familie. Films bieden een ontsnapping uit de realiteit en mensen kunnen om die reden graag films kijken. Ze kunnen leuk zijn, vermakelijk of spannend. Films brengen regelmatig verschillende groepen mensen samen omdat ze overal worden gescreend, van theaters tot bibliotheken.

Een introductie

Films zijn al bijna 100 jaar een vorm van entertainment. Ze worden overal gescreend, van theaters tot bibliotheken. Mensen kijken om verschillende redenen films. Sommige mensen gaan misschien naar de bioscoop om een ​​ervaring te hebben met vrienden en familie. Films bieden een ontsnapping uit de realiteit en mensen kunnen om die reden graag films kijken. Ze kunnen leuk, vermakelijk of spannend zijn. Films brengen regelmatig verschillende groepen mensen samen omdat ze overal worden gescreend, van theaters tot bibliotheken.

Het begin van het maken van films

In de 18e eeuw werden films voornamelijk gebruikt voor onderwijs. Het was ook een manier om gebeurtenissen zoals Burger War Battles op te nemen en mensen te informeren over polio. Het filmscherm werd niet populair totdat het hielp om producten zoals sigaretten te verkopen. Tijdens de depressie van de jaren dertig genoten veel Amerikanen graag naar films omdat ze niet thuis hoefden te blijven. Pas in de jaren 1950 werden films een plek voor entertainment. Op dit moment waren ze vol geweld en hadden ze veel helden die in oorlogen vochten. Mensen gingen naar deze films om te ontsnappen aan de realiteit en plezier te hebben. Pas in de jaren zestig waren er verhalen over tieners die opgroeiden in plaats van volwassenen. In de jaren '70 werden films diverser in ras en seks met veel verschillende soorten verhalen.

Verhaalstructuur

Verhalen bestaan ​​uit allerlei dingen, zoals plot, setting, thema, stemming, conflict en resolutie. Het volgende is een verhaalstructuurdiagram voor een fictieve film:

Verhaallijn

De verhaallijnen van films kunnen variëren van ernstig tot grappig. Enkele veel voorkomende verhaalelementen zijn actie, conflicten, dialoog en resolutie.

Verhaalelementen

  • · De plot is de belangrijkste verhaallijn in een verhaal en bevat stijgende actie, climax en dalende actie.
  • · De stijgende actie is wanneer de dingen erger worden voor de hoofdrolspeler (hoofdpersoon), of iets steeds interessanter wordt.
  • · De climax is het keerpunt in het verhaal wanneer de meeste actie plaatsvindt.
  • · De vallende actie is wanneer dingen beter worden voor de hoofdrolspeler of iets kalmeren zodat de resolutie kan gebeuren.
  • · Resolutie is wat er gebeurt aan het einde van een verhaal en sluit alles in de rest ervan af.

Voordelen van films kijken

Films kijken is nuttig op veel manieren. Ze helpen je een taal te leren, zijn vermakelijk en kunnen je aandacht vasthouden (in tegenstelling tot televisie). Ook verbinden ze mensen van verschillende culturen omdat films spelen op sociale mediaplatforms zoals Facebook. Mensen kijken om verschillende redenen films. Sommige mensen gaan misschien naar de bioscoop om een ​​ervaring te hebben met vrienden en familie. Films bieden een ontsnapping uit de realiteit en mensen kunnen om die reden graag films kijken.

We leren door films te kijken

Je kunt veel leren van het kijken naar films. Ze helpen ons om verschillende culturen, overtuigingen en talen te begrijpen. Films zijn de beste informatiebron omdat ze wereldwijd beschikbaar zijn en gemakkelijk te leren zijn. Door films in andere talen te bekijken, kunnen we onze woordenschat bouwen. Dit komt omdat we hetzelfde woord horen dat steeds opnieuw wordt gebruikt met een verscheidenheid aan betekenissen. Documentaires of films met ondertitels bekijken helpt ons te begrijpen hoe mensen uit andere landen dingen anders bekijken dan Amerikanen. In Japan gooien ze bijvoorbeeld snoep en geld naar mensen op hun trouwdag. Dit helpt hen om hun waardering van het harde werk van het paar door de jaren heen te uiten. We kunnen leren over verschillende dingen die we waarderen versus wat andere landen doen door films te bekijken.

We worden sociaal wakker door films

Films kunnen het bewustzijn van sociale kwesties vergroten. De Lorax van Dr. Seuss gaat bijvoorbeeld over een personage dat probeert zijn land te beschermen tegen vernietiging. In het echte leven gebeurt ontbossing vanwege klimaatverandering en hebzucht voor geld. Kinderen kunnen over dit probleem leren door films zoals de Lorax te lezen en te bekijken, omdat het hen leert dat ze een verschil kunnen maken in de wereld. Als we films kijken over racisme, kunnen we leren wat we moeten doen als we ooit in deze situatie zijn en het vermijden. Als we weten hoe discriminatie aanvoelt, kunnen we helpen deze problemen te stoppen door iemand te vertellen of mensen te informeren over waarom dit verkeerd is.

Films zijn leuk en vermakelijk

Mensen gaan naar de film omdat Ze willen worden vermaakt. Ze kijken ernaar uit om een ​​goed verhaal te bekijken met een opwindend plot, conflict en resolutie. Als we genieten van films, kunnen we plezier hebben met onze vrienden of familie op filmavond terwijl we iets nieuws leren over de wereld om ons heen. Films helpen ons om te ontsnappen aan de realiteit en te ontspannen. Het is leuk voor mensen om acteurs/actrices op het grote scherm in een film te zien, omdat het hen een spannende ervaring geeft met speciale effecten, nieuwe personages en een andere wereld dan die van henzelf.

Films zijn belangrijk voor communicatie

Wanneer films naast het Engels in andere talen worden gemaakt, worden ze vaak gescreend in landen van de derde wereld waar mensen geen toegang hebben tot internet. Natuurlijk moeten we communiceren met andere culturen, maar soms kan het een uitdaging zijn zonder hun taal te begrijpen. Door films in verschillende talen te bekijken, kunnen we leren over een cultuur en de manieren om efficiënter te communiceren. Films brengen regelmatig verschillende groepen mensen samen omdat ze overal worden gescreend, van theaters tot bibliotheken. Ze zijn sociaal essentieel en helpen ons te leren over de problemen die ons in ons dagelijks leven omringen.
Why people watch movies