Rick en Morty is een show op volwassen zwemmen die op zondag om 22.30 uur wordt uitgezonden. De show gaat over Rick, een alcoholische wetenschapper, en zijn kleinzoon Morty, die op gekke avonturen in het universum gaat. Het verhaal volgt het duo terwijl ze door hun avonturen in de ruimte gaan met enkele van de meest iconische personages in de tv -geschiedenis, zoals Pickle Rick of Bird Person. De twee zijn nu al 30 jaar beste vrienden (ze ontmoetten elkaar voor het eerst toen Morty slechts vier was), en hoewel ze constant kibbelen, is het duidelijk dat er diepe gevoelens tussen hen zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om te zeggen wat er zal gebeuren, maar als je op zoek bent naar iets nieuws, is dit misschien precies wat je nodig hebt!

Het uitgangspunt van de show

Het uitgangspunt van de show is eenvoudig: Rick Sanchez (Justin Roiland), een alcoholische wetenschapper en zijn kleinzoon Morty Smith (ook Justin Roiland) gaan op gekke avonturen in het universum. Afleveringen beginnen meestal met een menselijk probleem, wat ertoe leidt dat Rick een belachelijke uitvinding maakt die fout gaat, waardoor ze de melkweg in sturen. Dit vereenvoudigde uitgangspunt is zeer succesvol in het vaststellen van de humor en stemming van de show. Het lijkt erop dat elke aflevering een flyover -nummer heeft met een unieke beat, die niet erg lang duurt maar toch leuk is om naar te luisteren. Ik ben nog steeds op het hek als ze nodig zijn om de stemming van elke aflevering consistent te houden, maar ik denk dat het helpt.

De animatie

De animatie is erg levendig en kleuren worden gebruikt om de stemming weer te geven. In een van mijn favoriete afleveringen bijvoorbeeld, "Close Rick-Counters of the Rick Kind", speelt een hele scène zich uitsluitend af op een planeet gevuld met niets anders dan grijze blokjes om het saaie leven te weerspiegelen die de inwoners leven.

Waarom volgen mensen hun tegenslagen?

Waarom de show zo'n cult -aanhang heeft, ligt in zijn wild onvoorspelbare verhaallijn. Elke aflevering is uniek en steeds meer absurd dan de vorige: van de "Meeseeks" tot Rick's intergalactische gevechten, elke aflevering duikt dieper en dieper in de rare en dopige wereld van Rick & Morty. De formule is eenvoudig: neem een ​​actueel sci-fi onderwerp, neem Rick's ego en ren ermee. Als je niet bekend bent met de show, zijn hier enkele voorbeelden van wat je van de show kunt verwachten:
  • · Rick is een alcoholist die graag bromides maakt en flauwvalt in de kamer van Morty
  • · Morty is een veertienjarige jongen die met zijn grootvader Rick in verschillende avonturen komt (de eerder genoemde alcoholische wetenschapper)
  • · Het grootste deel van de humor van de show houdt in dat Rick en Morty op een willekeurig avontuur gaan, dat vaak eindigt in een ramp voor Morty.
Het antwoord is eenvoudig: ze kijken niet alleen naar het feit dat het grappig of opwindend is, maar vooral omdat het bevredigend is. Laat het me uitleggen: gedurende elke aflevering is alles in orde. Het lijkt erop dat er de volgende keer ook geen probleem zal zijn, maar dan boem! Het conflict komt uit het niets en je ziet Rick intergalactische premiejagers in elkaar geslagen met een koevoet terwijl ze hem proberen te nemen.
Rick and morty